top of page
BlackAndGreen Small.png
"See the green way!"

Nurture. Preserve. Defend. Help. Save.     
in order to sustain: 
Nature. Planet. Diversity. Health. Serenity.

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
Green Juices

Some essential knowledge to nurture your brain!

Környezetvédelmi világnapok

05

Január

Nemzeti Madárnap
 

Az Avian Welfare Coalition National Bird Day kampányának célja a madarak szenvedésének csökkentése azáltal, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a pusztító madárkereskedelemre, a kegyetlen madártenyésztők valóságára, valamint a már fogságban élő madarak jólétének javítására.

Male Lions

03

Március

Vadvédelmi világnap

2013. december 20-án, 68. ülésszakán az ENSZ Közgyűlése március 3-át, a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES) aláírásának napját az ENSZ vadvilágának világnapjává nyilvánította, ünnepelni és felhívni a figyelmet a világ vadon élő állataira és növényeire.

Forest Road

21

Március

Erdők világnapja

Az erdők több szempontból is az életed részei, mint gondolnád Amikor megiszunk egy pohár vizet, írunk egy füzetbe, szedünk gyógyszert lázra vagy házat építünk, nem mindig teremtjük meg a kapcsolatot az erdőkkel. És mégis, életünk ezen és sok más aspektusa ilyen vagy olyan módon kapcsolódik az erdőkhöz. Az erdők, azok fenntartható kezelése és erőforrás-felhasználása, beleértve a törékeny ökoszisztémákat is, kulcsfontosságúak az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, valamint a jelenlegi és a jövő generációinak jólétéhez és jólétéhez való hozzájáruláshoz. Az erdők döntő szerepet játszanak a szegénység enyhítésében és a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) elérésében is.

Planting a Tree

~~

Utolsó péntek áprilisban

Arbor Day

Az Arbor Day-t április utolsó péntekén ünneplik, bár egyes államok olyan időpontokban tartják meg, amelyek jobban egybeesnek a helyi terület ültetési idejével. Például Hawaii november első péntekén ünnepli az Arbor Day-t, az alaszkaiak pedig május harmadik hétfőjén.

Plants

22

Május

A biológiai
sokféleség világnapja

Miközben egyre jobban felismerik, hogy a biológiai sokféleség a jelenlegi és a jövő generációi számára óriási értékkel bíró globális érték, a fajok számát bizonyos emberi tevékenységek jelentősen csökkentik.

08

Június

Óceánok világnapja

Az óceánok világnapján kék bolygónk körül az emberek ünneplik és tisztelik egyetlen globális óceánunkat, amely mindannyiunkat összeköt. Találkozz családoddal, barátaiddal, közösségeddel és a bolygóval, hogy elkezdhess egy szebb jövőt. Közös munkával meg tudjuk védeni – és meg is fogjuk – védeni közös óceánunkat. Csatlakozzon ehhez a növekvő globális ünnephez június 8-án, és egész évben tartson elkötelezettséget!

Image by Leon Buter

12

Augusztus

Nemzetközi elefántnap

Az Elefánt Világnapja egy évente megrendezésre kerülő, augusztus 12-i nemzetközi esemény, amelynek célja a világ elefántjainak megőrzése és védelme. 2011-ben a kanadai filmesek, Patricia Sims és Michael Clark, a Canazwest Pictures, valamint Sivaporn Dardarananda, a thaiföldi Elephant Retroduction Foundation főtitkára alkotta meg, hivatalosan Patricia Sims és az Elephant Retroduction Foundation alapította, támogatta és elindította augusztus 1-jén. 2012. Azóta Patricia Sims továbbra is vezeti, támogatja és irányítja az Elefánt Világnapját, amelyet ma már több mint 100 vadvédelmi szervezet és sok ember ismer el és ünnepel meg világszerte.

21

Szeptember

Zéróemisszió nap

A ZeDay néven is emlegetett kezdeményezés még 2008-ban indult Nov Scotiában, mint a fosszilis tüzelőanyagokból előállított villamos energia felhasználásának minimalizálását célzó nap.

Fishing Town

~~

Október első hétfője

Előhelyek világnapja

Az Egyesült Nemzetek Szervezete minden év októberének első hétfőjét az Élőhelyek Világnapjává nyilvánította, hogy elgondolkodjon városaink állapotán, és mindenkinek a megfelelő menedékhez való alapvető jogán. A nap célja arra is emlékeztetni a világot, hogy mindannyiunknak megvan a hatalma és felelőssége városaink jövőjének alakításában.

Food Photography

16

Október

Élelmiszer világnapja

Legyen szó üzletről, gazdálkodóról, kormányképviselőről vagy egyszerűen csak valakiről, aki hajlandó változtatni, íme a receptünk, amely segít abban, hogy az egészséges táplálkozás és a #ZeroHunger életmóddá váljon.

04

December
Vadvilág természetvédelmi nap

A WWF csatlakozott Clinton külügyminiszter felhívásához, hogy felhívja a figyelmet és bevonja az Önhöz hasonló természetvédőket a Wildlife Conservation Day-en, december 4-én.

Coast Line

02

Február

Vizes élőhelyek világnapja

Minden év február 2-a a Vizes Élőhelyek Világnapja, hogy felhívja a figyelmet a vizes élőhelyek létfontosságú szerepére az emberek és bolygónk számára. Ez a nap egyben a vizes élőhelyekről szóló egyezmény elfogadásának dátuma is 1971. február 2-án az iráni Ramsar városában, a Kaszpi-tenger partján.

Plastic Bottles

18

Március

Újrahasznosítási világnap

276 / 5 000 Fordítási találatok A Global Recycling Day 2018-ban azért jött létre, hogy segítsen felismerni és megünnepelni az újrahasznosítás jelentőségét értékes elsődleges erőforrásaink megőrzésében és bolygónk jövőjének biztosításában. Ez egy olyan nap, amikor a világ összefog, és a bolygót helyezi előtérbe.

Water Drops

22

Március

A víz világnapja

2010-ben az ENSZ elismerte „a biztonságos és tiszta ivóvízhez és a higiéniához való jogot olyan emberi jogként, amely elengedhetetlen az élet és minden emberi jog teljes körű élvezetéhez”.

Cyclists

~~

Május

Nemzeti Kerékpáros Hónap

Május a Nemzeti Kerékpáros Hónap, amelyet az Amerikai Kerékpárosok Ligája szponzorál, és amelyet partoktól partig ünnepelnek a közösségek. Az 1956-ban alapított National Bike Month alkalom arra, hogy bemutassa a kerékpározás számos előnyét – és több embert bátorítson a kerékpározás kipróbálására.

23

Május

Teknősök világnapja

World Turtle Day is an annual observance held every May 23rd. It began in 2000 and is sponsored by American Tortoise Rescue. The day was created as a yearly observance to help people celebrate and protect turtles and tortoises and their disappearing habitats, as well as to encourage human action to help them survive and thrive. A study on the effects of biodiversity awareness days listed World Turtle Day as an example of how they increase the internet search traffic on the protected species.

Windmills

15

Június

Szelek nemzetközi napja

A szél világnapja egy világméretű esemény, amelyre minden évben június 15-én kerül sor. Ez a nap a szél, annak erejének és a benne rejlő lehetőségek felfedezésének napja energiarendszereink átalakításához, gazdaságaink szén-dioxid-mentesítéséhez, valamint a munkahelyteremtés és a növekedés fellendítéséhez.

15

Augusztus

National
Honey Bee Day

A National Honey Bee Day (korábban National Honey Bee Awareness Day) egy figyelemfelkeltő nap, amikor a méhészek, a méhészeti klubok és egyesületek, valamint a mézelő méhek szerelmesei az Egyesült Államok minden részéről ünneplik a mézelő méheket, és elismerik, hogy hozzájárulnak az emberek mindennapi életéhez, mint a védelem eszközei. ez a kritikus faj. A Mézelő Méhek Országos Napja a méhészek előtt is tiszteleg, akiknek munkája biztosítja, hogy jól kezelt, egészséges méhek beporozzák a növényeket.

21

Szeptember

Békenap

310 / 5 000 Fordítási találatok A Béke Nemzetközi Napját ("Békenap") minden évben szeptember 21-én tartják világszerte. Az Egyesült Nemzetek Szervezete egyhangú határozatával 1981-ben alapított békenap egy globálisan megosztott dátumot biztosít az egész emberiség számára, hogy minden különbség mellett elkötelezzék magukat a béke mellett, és hozzájáruljanak a békekultúra építéséhez.

Image by Dušan veverkolog

04

Október

Az állatok világnapja

Az állatok világnapja az állatok jogainak és jólétének nemzetközi cselekvési napja, amelyet minden évben október 4-én, Assisi Ferencnek, az állatok védőszentjének ünnepén ünnepelnek.

Image by Frida Lannerström

23

Október

Nemzetközi hópárduc nap

A hópárducfajt a kihalás veszélye fenyegeti, annak ellenére, hogy mind ökológiai, mind szellemi jelentősége van az őslakos közösségek számára. Felismerve, hogy a hópárducok megóvása egyéni erőfeszítéseknél többet igényel, a 2013 októberében megtartott első globális hópárduc- és ökoszisztémavédelmi fórumon mind a 12 hópárduc elterjedési terület országa támogatta a Biskek Nyilatkozatot. Elkötelezettséget vállaltak a jelen és a jövő nemzedékei iránt, hogy megvédjék és helyreállítsák a hópárduc populációkat és törékeny élőhelyeiket, hogy mindenki élvezhesse. Egy évvel később, majd ezt követően minden évben október 23-án tartják a Nemzetközi Hópárduc napot, hogy megemlékezzenek a Biskek Nyilatkozat évfordulójáról, és felhívják a figyelmet a hópárducra.

Trowel and Soil

05

December

A talaj nemzetközi napja

A #StopSoilErosion a Global Soil Partnership mandátumának középpontjában áll, amint azt a talajerózióval foglalkozó globális szimpózium is bemutatta. Azon dolgozunk, hogy az emberek biztonságos és tápláló ételeket kapjanak, hogy aktív és egészséges életet biztosíthassunk anélkül, hogy veszélyeztetnénk az alapvető ökoszisztéma-szolgáltatásokat.

27

Február

Nemzetközi jegesmedvenap

Ez a globális esemény minden évben felhívja a figyelmet azokra a kihívásokra, amelyekkel a jegesmedvék szembesülnek a felmelegedő Északi-sarkvidéken – és arra, hogy miként tudunk segíteni.

Fire Wood

21

Március

A fa világnapja

A Fa Világnapja március 21-én, a tavaszi napéjegyenlőségkor tartandó kulturális esemény, amely a fát, mint környezetbarát és megújuló bioanyagot emeli ki, és felhívja a figyelmet a fa kulcsfontosságú szerepére a fenntartható világban a biodiverzitás és az erdők megőrzése révén. A nap emlékeztetőül szolgál a fa fontosságára és valódi értékére, valamint felelős felhasználására.

Earth

22

Április

A föld világnapja

1970 tavaszán Gaylord Nelson szenátor létrehozta a Föld napját, hogy ezt a kérdést nemzeti napirendre kényszerítse. Húszmillió amerikai tüntetett az Egyesült Államok különböző városaiban, és ez működött! 1970 decemberében a Kongresszus felhatalmazta egy új szövetségi ügynökség, az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének létrehozását a környezetvédelmi kérdések kezelésére.

~~

3. péntek májusban

A veszélyeztetett fajok napja

A Veszélyeztetett Fajok Napja alkalom arra, hogy minden korosztály számára megismerkedjenek a veszélyeztetett fajok védelmének fontosságával és a mindennapi intézkedésekkel, amelyekkel segíthetik megvédésüket.

05

Június

Környezetvédelmi világnap

A Környezetvédelmi Világnapot (WED) minden évben június 5-én ünneplik, és ez az ENSZ legfontosabb eszköze a tudatosság és a környezetvédelemmel kapcsolatos cselekvés ösztönzésére. Először 1973-ban rendezték meg, és olyan platform volt, amely felhívta a figyelmet az olyan környezetvédelmi kérdésekre, mint a tengerszennyezés, a túlnépesedés, a globális felmelegedés, a fenntartható fejlődés és a vadon élő állatokkal kapcsolatos bűnözés. A Környezetvédelmi Világnap a nyilvánosság tájékoztatásának globális platformja, amelyen évente több mint 143 ország vesz részt. A program minden évben témát és fórumot biztosít a vállalkozások, nem kormányzati szervezetek, közösségek, kormányok és hírességek számára, hogy támogassák a környezetvédelmi ügyeket.

29

Július

Nemzetközi tigrisnap

A Globális Tigris Napot minden év július 29-én ünneplik, hogy felhívják a figyelmet erre a csodálatos, de veszélyeztetett nagymacskára. A napot 2010-ben alapították, amikor a 13 tigris elterjedési ország összefogott, hogy létrehozzák a Tx2-t – a globális célt, hogy 2022-ig megduplázzák a vadon élő tigrisek számát.

Image by Jeffrey Eisen

19

Augusztus

Nemzetközi orángután nap

A pálmaolajipar legikonikusabb áldozatának elismerése érdekében augusztus 19-re tűzték ki a Nemzetközi Orangután Napot. Az esemény célja, hogy segítse a lakosságot, hogy tegyenek lépéseket ennek a csodálatos fajnak a megőrzése érdekében.

~~

Szept. utolsó vasárnap

Folyók világnapja

A folyók világnapja a világ vízi útjainak ünnepe. Kiemeli a folyók számos értékét, és arra törekszik, hogy növelje a közvélemény figyelmét, és ösztönözze a folyók jobb gondozását szerte a világon.

Image by Vincent Tantardini

~~

Október első szerdája

Energiahatékonysági Nap

Miközben az éghajlattal és az energiával kapcsolatos beszélgetések továbbra is az országos címlapokra kerülnek, vállalkozások, közművek, egyetemek és önkormányzatok (városok, megyék és államok) ezrei támogatják az Energiahatékonyság Napját. Az Energiahatékonysági Nap több tucat energiahatékonysági jogvédő csoport együttműködése az Egyesült Államokban, köztük az Amerikai Energiahatékony Gazdasági Tanács (ACEEE), a Fejlett Energiagazdaság, az Energiatakarékosság Szövetsége, a Természeti Erőforrások Védelmi Tanácsa, a Regionális Energia Tanács. Hatékonysági szervezetek és még sokan mások

29

November

Nemzetközi jaguár nap

Fenséges, foltos kabátjaikkal és halk, selymes mozgásukkal a jaguárok Amerika ikonikus nagymacskái. A Jaguár Nemzetközi Napja, november 29., rávilágít a megőrzésük sürgető szükségességére. A Jaguar North America, LLC együttműködik a WCS-szel a figyelem felkeltése és támogatása érdekében.

Image by Delfina Iacub

11

December

Nemzetközi hegynap

A hegyekben él a világ népességének 15%-a, valamint a világ szárazföldi állatainak és növényeinek egynegyede. Az emberiség felének biztosítanak édesvizet a mindennapi élethez. Megőrzésük a fenntartható fejlődés kulcstényezője, és része a fenntartható fejlesztési célok 15. céljának.

17.png
12.png
paramount_png_2.png
5.png
16.png
8.png
7.png
13.png
9.png
albert trained.png
10.png
reel greeen traine.png
14.png
ad green trained (2).png
6.png
greeenshot trained.png
bottom of page